Martin Stručovský

TOP 10 nejlepších filmů roku 2013

2. 01. 2014 10:30:51
Předně musím říct, že jsem ještě neviděl filmy jajko například Elysium, Před půlnoci, Zmizení, Kapitána Phillipse anebo Rivaly jsem bohužel ještě neviděl. Netvrdím, že filmy v žebříčku jsou nejlepší.

Mnohé z nich se nemusí zamlouvat všem. Nicméně já jsem u nich zažil v kině skvělé chvíle a doufám, že některý z následujících snímků chytne za srdce i vás.

10. Star Trek: Do temnoty

Příběh sice není žádná pecka, ale chemie mezi Kirkem a Spockem pořád funguje na jedničku a Benedict Cumberbatch (Sherlock) je jako záporák skvělý a všechen prostor si krade pro sebe. Parádní popcorn, který vám v krku rozhodně nezaskočí.

9. Světová válka Z

Brad Pitt, příkladně udělaní zombíci, perfektní atmosféra a režisér předposlední bondovky Marc Forster. Sice mě to místy štvalo, ale i tak jsem se dobře bavil.

8. Pacific Rim

Transformers podle Gullierma del Tora. No skoro. Jen si k tomu připočtěte pár japonských monster kaiju. Po příběhové stránce se nejedná o žádný zázrak, ale i tak je na filmu vidět, že je dělaný s láskou.

7. U Konce světa

Film, který začíná jako kalba nejlepších kamarádů po x letech, který se ovšem zvrhne ve film o invazi mimozemšťanů. Skvělé, zábavné a šílené. V porovnání s dalšími Wrightovými snímky sice slabší, ale jako závěr Cornetto trilogie je to pořád paráda. Kdo má rád britský humor, Simona Pegga, Nicka Frosta nebo Martina Freemana, ten si přijde určitě na své.

6. Hobit: Šmakova dračí poušť

Film s nejlepším drakem od dob Dračího srdce.

5. Konzultant

Ridley Scott byl vždycky sázka na jistotu a ani na stará kolena na tom nehodlá nic měnit. Konzultant sice není tak dobrý jako jeho předchozí snímky, ale určitě stojí za to. Mimochodem, jediný film, kde mi nevadí Cameron Diaz. A rozhodně za to nemůže scéna s autem.

4. Jen Bůh odpouští

Refn, Gosling, Thajsko, neonová světla a jeden magor s pořádně nabroušenou mačetou. Tenhle film budete buď milovat anebo nenávidět. Rozhodně nic mezi tím.

3. Lásky čas

Režisér Richard Curtis (Láska nebeská) se vrátil zpátky na scénu a sebou přinesl film o lásce, cestování časem a trablech lidského života. Snímek, který vás zahřeje u srdce.

2. Velký Gatsby

Láska, tragédie, osudovost, kýčovitost a Leonardo DiCaprio v jednom z nejlepších filmů svojí kariéry.

1.Gravitace

Strhující a mrazivé, plné nádherných obrazů. Něco jako Gravitace přichází jen jednou za čas.

Autor: Martin Stručovský | karma: 8.15 | přečteno: 2601 ×
Poslední články autora